Duyuru

Collapse
No announcement yet.

paralel loop

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme paralel loop

arkadaşlar iki tane efekt zincirini mikserde birleştirmek istiyorum ama teoride bir kaç noktada tıkandım.

Yapmak istediğim gitardan çıkacak olan sinyalin iki kola ayrılıp (stereo) iki paralel efektten geçerek daha sonra mikserde birleşmesi daha sonra bu iki çıkışın mikserden iki amfide son bulması ama gelgelelim tıkandığım nokta en başı şimdi ben bu gitardan çıkacak olan sinyali bir y kablo mı bir aby selector'la mı çoğaltıcağım onu bilemedim internette bu y kabloların iyi sonuç vermiyeceğini yazıyor bu tarz bir denemede bulunan varmı?

Sonuçta deneysel bir çalışma olacak ve aby selector'lara o kadar para vermek istemiyorum.

bunu tek efektör iki gitar için kullanacaksan hiç deneme anladığım kadarıyla öyle birşey meydana çıkıyor eğer böyleyse kötü olur sinyal zayıflar ve frekanslar bir birine karışır sanırım olmaz

Yorum

hayır tek gitar iki efektör iki amfi bağımsız yapmayı planlıyorum.
      aynı efekt zincirlerini iki kişi çaldık çok tatmin edici oldu ama tek başıma çaldığımdada kullanmak istiyorum neyse zaten y kablo alırım önce olmazsa alırız bir aby box.

Yorum

Bu işi stereo yapmak o kadar da zor değil. Gerçi denemedim, fakat pasif bir mikser kullanarak iki gitarı tek amfiye bağlamışlığım da oldu.
        Benim fikrim şu yönde:
        Gitarı direk miksere bağlayıp;
        mikserin stereo right çıkışını efektör ve amfiye,
        mikserin stereo left çıkışını da farklı efektör ve amfiye bağlamak.

Yorum

mikserde denedim ama çok yüksek bir dip ses geldi daha sonra tekrar internette araştırmaya başladım ki sorun çok daha bela birşeymiş:

bağımsız iki amfiyi (ve 2 efekt zincirini) tek bir gitar ile beslemek için kanallardan birini izole etmek gerekiyormuş bunu yapmak için bir y kablo veya aby box değil izoleli bir dağıtıcı (splitter) kullanmak lazım ancak bu aletler tabikide pahalı ve bulmasıda bela.

ancak radial engineering jx-2 Swicthbone adlı pedalını bulursam hem bu uygulama ve aby için hemde booster olarak çok iyi bir pedal mydukkan da bu marka var ama pedal yok bu pedalı duyan gören varsa çok iyi olur radial engineerin distribütörlüğünü kim yapıyor?

Yorum

boss line selector =)

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
            X